Cookshop Vegetarisch

Vegetarisme is van deze tijd. In gestaag tempo neemt het aantal mensen toe dat vlees en vis uit hun voeding weglaat. Sommige mensen zijn bezorgd over de gezondheidsproblemen als gevolg van het eten van vlees. Anderen verlagen hun vlees- of visconsumptie vanwege het milieu. Vegetarisme is anno 2019 geen uitzondering meer en er is een wereld aan verschillende, vervangende en smakelijke ingrediënten verkrijgbaar om de dierlijke eiwitten te vervangen. Zelf ben ik geen vegetariër, maar ik eet wel aanzienlijk minder vlees en vis dan eerder. Mijn vegetarische maaltijden bestaan uit groenten, groenten en groenten (liefst van het seizoen), aangevuld met wat noodzakelijke eiwitten en vetten. Alles om een maaltijd volwaardig te maken en dat is wat ik jullie ga leren in de Cookshop Vegetarisch.

Wil je weten wanneer je lekker vegetarisch kunt komen koken? Bekijk dan de agenda.

Heb je toch liever een besloten cookshop met je collega’s, vrienden of familie? Neem dan contact op.

Tijdens de Cookshop Vegetarisch ligt het accent op het maken van een volwaardige maaltijd zonder gebruik van vlees én kant-en-klare-vleesvervangers. Als je dierlijke eiwitten uit je menu schrapt, heb je daar vervangers voor nodig. Wat dat dan zijn en hoe je die kunt gebruiken, komt in de Cookshop Vegetarisch aan de orde. Als basis nemen we groenten uit het seizoen, het liefst uit verschillende groepen en gaan die aanvullen tot een gezonde, vullende en volwaardige maaltijd. We gaan het hebben over verschillende bereidingstechnieken van groenten en hoe die de smaak en structuur beïnvloeden. Tevens kijken we naar het gebruik van kruiden en specerijen. Verse groente smaakt puur al heerlijk, maar voeg er extra smaak aan toe en je hebt een waar feestmaal!!

Cookshop Vegetarisch (incl. drank) € 57,50

Prijzen zijn inclusief 9 % BTW

De Cookshops vinden plaats vanaf 8 tot maximaal 12 personen in mijn eigen Kooklokaal in hartje Huissen; een keuken waarin je te midden van alle mooie wijnen van ’t Wijnhuys kookt en eet! De locatie is goed bereikbaar met de auto zowel als met openbaar vervoer en er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid op 3 minuten lopen. Een kookworkshop duurt ca. 4 uur.

Zin om als team je spierballen in te zetten voor een heerlijke currypasta?